Våre advokater hjelper deg

God naboskikk

Med mindre du ønsker å flytte, så er naboene dine personer du må forholde deg til i lang tid fremover. Et godt naboforhold er derfor viktig, og det kan lønne seg å være oppmerksom på hva god naboskikk er. Dersom det skulle oppstå uenigheter, vil et godt forhold med naboene gjøre det lettere å finne gode løsninger.

En god grunnregel er å ha god kommunikasjon med naboen din. Si i fra i god tid dersom du tenker å arrangere en fest som vil kunne vare utover natten. Spør om naboens tanker før du iverksetter tiltak som kan bli sett på som en ulempe for naboen. Vær imøtekommende og fleksibel. Dersom naboen har gjester i hagen, kan det for eksempel lønne seg å klippe gresset eller bruke kompostkvernen en annen dag.

Hva som er god naboskikk, vil i stor grad variere etter naboforholdets art. Det vil være andre forventinger til deg som nabo i et borrettslag, enn dersom det er langt til nærmeste nabo. God naboskikk er ikke et sett med lovfestede regler. Handlinger i strid god naboskikk vil derfor som hovedregel ikke være ulovlig, men det vil gjøre det vanskeligere å løse eventuelle uenigheter som oppstår mellom naboene.

Vil du at vi skal vurdere saken din?

Vi tar gjerne en kort, uforpliktende samtale om din sak, for å vurdere hvordan vi kan hjelpe deg videre.

Våre advokater hjelper deg.

Eller

Jeg godtar Advokatfirmaet Molteberg Nilsens personvernregler

Medlem av

Besøksadresse: Slemdalsveien 1, 0369 Oslo
Postadresse: Postboks 5494 Majorstuen, 0305 Oslo

Tlf: +47 468 07 761
E-post: post@advokatmn.no
advokatmn.no

Som profilert i:

Vi er kåret til:

Jeg vil gjerne vurdere saken din!

Fyll ut skjemaet og vi tar uforpliktende kontakt:
Aina Kallak
Advokatfullmektig